HTML

IGEEN?!! Na, maj' jól bemosok egyet!

Tisztelgés a Kretén magazin véleményütköztető rovata előtt. Minden ami tenyérbemászó, minden ami frázis, minden amitől viszketni kezd a tenyered azaz minden amire azt mondanád: IGEEN?!! Na, maj' jól bemosok egyet!

Címkék

ali (1) állat (2) amerika (1) áremelés (1) barátság (1) beköszöntő (1) bkv (1) box (1) bush (1) celeb (2) cica (2) cigi (1) demszky (1) design (1) dohányzás (1) erőszak (1) extra (6) felnőtt (4) férfi (11) férfiak (2) görög (1) grafika (1) grimasz (1) gyerek (1) gyurcsány (1) helyzet (1) hulk (1) komolyzene (1) komplexus (1) köszönés (1) kretén (18) kutya (1) lány (2) laza (1) macska (2) magyarország (2) mosópor (1) mozart (1) muhhamad (1) nagyi (1) naivitás (1) (7) nők (1) nőnap (1) nyaralás (1) önbizalom (1) ország (1) politika (1) politikus (2) rajz (1) reklám (3) saját (2) szavak (1) szivar (1) szülők (1) tiltakozás (1) tisztelet (1) tolerancia (3) ünnep (1) vakáció (1) virág (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • Nulla Meridián: bunyóóóóós! (2010.08.27. 21:01) Beköszöntő

Linkblog

Beköszöntő

2010.08.15. 00:42 Magister

Kedves Mindenki!

Úgy hiszem nem csak engem tölt el nosztalgikus érzés, ha a Kretén magazinra, s annak különösen az "IGEEN?!! Na, maj' jól bemosok egyet!" fedőnevű véleményütköztető rovatára gondolok. Nos, úgy gondoltam, hogy hosszú évek munkája eredményeképp egyfelől közreadom az által összegyűjött és ide vágó Kretén oldalakat, másfelől veszem a bátorságot és saját készítésű fényképekkel és az ábrázolt személytől származó - általam csak bevert arc szövegnek titulált - mondatokkal próbálok ebből a kimeríthetetlen tárházból közreadni.

Annyit tudni kell, hogy az első ilyen rovatot a Kreténben valamikor 1995-ben láttam. Annyira megtetszett, hogy nemsokára már feljegyeztem azokat a szövegeket, amelyekre legszívesebben kiosztottam volna egy-egy sallert. Néhány évvel később már fotóztam is az arcokat (és a grimaszokat). Fontos alapelv volt nálam, hogy a szöveg spontán legyen és mindig ahhoz az illetőhöz kapcsolódjon, aki a képen szerepel. Erről a szokásomról később sem mondtam le, igaz, vannak olyanok, akikből csak úgy dőlnek az ilyen bölcsességek, mégis csak egy bevert arcot és szöveget kaptak (megfigyelésem szerint ebben elsősorban az irodalmi vénával rendelkező egyedek járnak az élen). A szöveggel kapcsolatban azt még meg kell említeni, hogy érzésem szerint a Kretén a képeket és a mondatokat egymástól tök függetlenül párosította és ez néha sajnos meglátszik. Ugyanakkor vannak egész zseniális szériák (ezek zöme 1-1 rövid, frappáns mondat) és hallatlanul gyenge sorozatok is (legtöbbször zavaróan hosszú szövegek).

Egyébként amikor másoknak is elmondtam e galád szórakozásom, nem kicsit lepett meg, hogy milyen sokan éreznek rá csaknem tökéletesen egy-egy spontán bevert arc szövegre. Innentől ez akkor válik kellemetlenné, amikor egy olyan illető társaságában kell komolynak maradni, akiből csak úgy dőlnek az ilyen mondatok. A legjobb persze az amikor egy "beavatott" ismerősöddel egy hamaradik személy monológja közben ugyan abban a pillanatban néztek össze.

És hogy mire számíthattok az elkövetkezőekben? Először is időről-időre közreadom a Kreténből bescannelt bevert arcokat (és a hozzájuk tartozó szövegeket). Elnézést előre is a minőségért, de csak fénymásolatokban vannak meg (ami egyébként nem sokkal rosszabb, mint az eredeti). Eközben folyamatosan megpróbálom az eddig elkészített fotók szereplőit rávenni arra, hogy engedélyezzék képük feltételét erre a blogra.

Természetesen várok Tőletek is bevert arc szövegeket esetleg képeket...a legjobb lenne e kettő (főleg a fenti kritériumok figyelembevételével), illetve ha végeztem a Kretén-gyűjteményem közreadásával akkor szívesen venném, ha valaki elküldené az elmaradtakat (mert nyilván lesznek ilyenek). Gondolkodom egy celeb szekción is...meg valami klasszabb designon is.

Ja, hogy közreadjak pár gyöngyszemet mintegy segítségként azokatnak, akik nem értik pontosan miről van szó (persze a jobbak csak később jönnek):

- Nem szoktam politizálni, de...

- Azért ilyenek, mert velük is így bánnak.

- Kisebbrendűltségű komplexitásom van!

- Ugyan már! Próbáld már megérteni őt is, elvégre emberek vagyunk!

- A boldogság egy olyan béka, amit néha le kell nyelni!

 

 Addig is jó szórakozást!

2 komment

Címkék: beköszöntő kretén

A bejegyzés trackback címe:

https://bevertarc.blog.hu/api/trackback/id/tr722222354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása